ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ '' ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ '' ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΄΄ΦΑΙΝΕΤΑΙ ?''










ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΤΩΝ WOMAN(20) ΠΟY ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΗΣ G(20) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
Με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 20 χώρες, 
ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, το τετραήμερο 
Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας- Female Entrepreneurial Week», 
Το οποίο, με θέμα την «Επανεκκίνηση της Οικονομίας»,
 θα εστιάσει στους τομείς της αγροδιατροφής 
και της έξυπνης γεωργίας, του τουρισμού και της ενέργειας, 
αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Φέτος, η εκδήλωση που διοργανώνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης
ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε), τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Την επίσημη έναρξη των εργασιών του θα κηρύξει  ,  -σύμφωνα με τον ΣΕΓΕ- ο αναπληρωτής υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στην κεντρική εκδήλωση του «ERIAS», που αφορά την υποστήριξη και την ενσωμάτωση προσφύγων στην αγορά εργασίας, αναμένεται να δώσουν το «παρών» η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά και η Ζέφη Δημάδαμα από το ΚΙΝΑΛ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου


1η ημέρα

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου
Θεματικές: Έξυπνη Γεωργία – Καλλιέργειες – Αγροδιατροφή

2η ημέρα

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

Θεματικές: Τουρισμός - Καινοτομία – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

3η ημέρα

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Θεματικές: Ενσωμάτωση μεταναστών στην αγορά εργασίας – Καινοτομία – Ενέργεια

4η ημέρα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Θεματική: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα


Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα παρευρεθούν είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women EntrepreneurshipPlatform - WEP, εκπροσώποι της επίσημης ομάδας εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων Woman20 (W20), καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Σ.ΕΓ.Ε 





Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) και η Woman 20 (W20), ομάδα εργασίας του G20, συνδιοργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 & ώρα 14:00-17:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming.
Διοργανωτές

Η Woman 20 (W20) είναι η επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων. Ο πρωταρχικός της στόχος είναι να διασφαλίσει ότι τα θέματα των έμφυλων διακρίσεων λαμβάνονται υπόψιν και κυριαρχούν στις συζητήσεις της G20 και ότι ενσωματώνονται στη Διακήρυξη των ηγετών της G20 ως πολιτικές και δεσμεύσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.
Συμμετέχοντες & Πρόγραμμα ημερίδας

 θα ολοκληρωθεί με ομιλίες από εξέχουσες Εκπροσώπους της W20 που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν:
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος Δημήτρης Παπαδημούλης
Οι Ευρωβουλευτές, κα Έλενα Κουντουρά και κα Μαρία Σπυράκη
Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση
Η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG GROW, κα Dana Adriana PuiaMorel
Οι Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών της W20
κα Elvira Marasco, Head of Italian W20 Delegation
κα Cheryl Van Dyck, Head of EU W20 Delegation
κα Gülden Türktan, Head of Turkish W20 Delegation, Founding Chair of the W20 in 2015
κα Alison Kirkland, a W20 Canadian delegate

Τη συζήτηση και τα πάνελ θα κατευθύνουν και θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι κα Μαρία Νικόλτσιου και η κα Έλλη Σπυροπούλου.

Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την επιρροή της W20 σε διαφορετικά θέματα (περιβάλλον, εργασία, οικονομία, επιχειρηματικότητα, ψηφιακή μεταρρύθμιση, έμφυλη βία) καθώς και να φτάσουμε όσο πιο μακριά το μήνυμα της ισότητας των φύλων και να μεγιστοποιήσουμε την επίδραση που θα έχει η διοργάνωση από έναν ελληνικό φορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και υποστηρίζεται από την OECON Group, την Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ. και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


Νεότερη Παλαιότερη