Στο Βατικανό κρυμμένη όλη η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία! Εκεί βρίσκονται και όλα τα βιβλία της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης; BINTEO
..............................................................................................
Ο όρος μύθος που έχει μεγάλη διαφορά από το παραμύθι είναι μία αλήθεια κρυμμένη και κωδικοποιημένη ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη στα χρόνια και να μην είναι εύκολο να μαθευτεί σε όσους δεν πρέπει.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν το πόσο σημαντικός ήταν ο Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ότι στα πανεπιστήμια πλέον αρχίζουν και κάνουν μελέτες στηριζόμενοι σε ελληνικά συγγράμματα.
Επίσης μετά την αυτοκρατορία του Ναπολέοντα ο οποίος αφού κατέκτησε την Ιταλία μπήκε στις στοές του Βατικανού ανακαλύπτοντας χιλιάδες αρχαία ελληνικά βιβλία που δεν είχαν βγει ποτέ στην επιφάνεια, πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στην Γαλλία για να μελετηθούν από ερευνητές αλλά όταν η Ιταλία ξανά έγινε κράτος, το Βατικανό ζήτησε δικαστικά να επιστραφούν τα βιβλία πίσω τα οποία και τα ξανά κλείδωσαν στην βιβλιοθήκη του Βατικανού χωρίς να μπορεί όλα αυτά τα χρόνια κανένας ερευνητής να τα μελετήσει.
Δεκάδες σενάρια έχουν πυροδοτηθεί σχετικά με τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν.
Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ.
Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά
Δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη εκτείνονται οι τεράστιες βιβλιοθήκες του Βατικανού, που φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία του φιλοξενούνται σε αυτές ότι υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή έστω παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε.
.
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ
Η Αλεξάνδρεια, χτισμένη στην μεσογειακή παραλία της Αιγύπτου, κοντά στις εκβολές του Νείλου, ήταν από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου.
Ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο την άνοιξη του 331 π.Χ. και για χίλια περίπου έτη, ως το έτος 641 μ.Χ που κατακτήθηκε από τους Άραβες, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της Μεσογείου, ή οποία ως αειφεγγής φάρος σκόρπισε σε όλο τον κόσμο την υλική και την πνευματική της λάμψη. Για τον λόγο αυτόν δικαίως οι συγγραφείς την ονόμαζαν «Πρώτην», «Κορυφήν των πόλεων», και «Ένδοξοτάτην».
.
Από τους ανείπωτους θησαυρούς που φυλάσσονται στα θησαυροφυλάκια του μέχρι και τα ερμητικά κείμενα που δεν πρέπει με τίποτα να αντικρίσει η χριστιανοσύνη, το ανεξάρτητο ιερό κρατίδιο της Ρώμης φροντίζει να κρατά τα μυστικά του πίσω από κλειστές και τριπλοαμπαρωμένες πόρτες.
.
Ένα από τα πιο απαγορευμένα και μυστηριώδη μέρη του κόσμου είναι τα αρχεία του Βατικανού.
Αποτελείται από περίπου από 53 χιλιόμετρα από δαιδαλώδεις διαδρόμους γεμάτους ράφια με αμέτρητες σειρές από κείμενα , βιβλία και περγαμηνές. Που κυμαίνονται από τα πιο σύγχρονα μέχρι και 12 αιώνες πίσω.
Το μυστήριο και η ίντριγκα είναι σύμφυτα θα έλεγε κανείς στην ιστορία της Αγίας Έδρας, με τα χρονικά της ανά τους αιώνες να είναι τουλάχιστον σκοτεινά.Ο κόσμος θα αναρωτιέται διαχρονικά τι είναι αυτό που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από δημόσια θέα οι ιερατικές αρχές του Βατικανού, ένα μέρος εξάλλου που αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο κάθε συνωμοσιολόγου που σέβεται τον εαυτό του. Από τους ανείπωτους θησαυρούς που φυλάσσονται στα θησαυροφυλάκια του μέχρι και τα ερμητικά κείμενα που δεν πρέπει με τίποτα να αντικρίσει η χριστιανοσύνη, το ανεξάρτητο ιερό κρατίδιο της Ρώμης φροντίζει να κρατά τα μυστικά του πίσω από κλειστές και τριπλοαμπαρωμένες πόρτες. Την ώρα που κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι σκοτεινό φυλάσσεται εκεί μέσα, όσα επιβεβαιωμένα έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας αρκούν για να ταξιδέψουν το μυαλό σε άλλες εποχές και να κάνουν τους μελετητές να τα χάσουν. Αυτό είναι το σκοτεινό και καλά προστατευμένο Βατικανό.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Η Έδρα της αγάπης με τις αμπαρωμένες πόρτες
( 17:22 )
Vatican's Secret Archives - Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού