Αναγκάζουν την Ελλάδα να στοιβάζει μεγάλους αριθμούς μεταναστών σε κέντρα!

 
μεταναστες προσφυγες


Καμπανάκι κινδύνου για το νέο Σύμφωνο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Καμπάνες κινδύνου για το μεταναστευτικό χτύπησε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Αντίθετα με τον κ. Σχοινά, που ήταν παρών και παρουσίασε τα πάντα ως καλά καμωμένα, ο κ. Μηταράκης στάθηκε σε μια σειρά ζητημάτων τα οποία δεν επιτρέπουν πανηγύρια στη χώρα για το νέο πλαίσιο, καθώς δημιουργούν το ενδεχόμενο να έχουμε ξανά στη χώρα εικόνες που τη στοίχειωσαν στο παρελθόν.

Ο Νότης Μηταράκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το σχέδιο κανονισμού για τη διαλογή των παράνομα εισερχόμενων προσώπων στα εξωτερικά σύνορα, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με αυτόν επιβαρύνονται δυσανάλογα τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής «με τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων σε χώρους που καταλήγουν, κατά πλάσμα δικαίου, να μη θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι προτάσσει τις συνοριακές διαδικασίες έναντι της αυτονόητης ανάγκης προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Με απλά λόγια, αυτό που είπε ο κ. Μηταράκης είναι ότι λόγω της παρέμβασης των δικαιωματιστών σε επίπεδο Βρυξελλών ο νέος κανονισμός επί της ουσίας απλά θα αναγκάζει την Ελλάδα να στοιβάζει μεγάλους αριθμούς μεταναστών σε κέντρα, όπου η προσοχή θα είναι στο να υπάρχει τυπικότητα στις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι την δημιουργία τεραστίων κέντρων.

Ταυτόχρονα ο κ. Μηταράκης επισήμανε και το ζήτημα της χρηματοδότησης της νέας περιόδου 2021-2027, λέγοντας ότι οι χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα περιορίζονται σημαντικά και ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή ή τον δραστικό περιορισμό προγραμμάτων φιλοξενίας, ένταξης και προστασίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων.

Ενστάσεις είχε ο Νότης Μηταράκης και για το σύστημα «αλληλεγγύης» καθώς, όπως τόνισε, οι εναλλακτικές μορφές υποστήριξης στα κράτη-μέλη υπό μεταναστευτική πίεση, όπως η βοήθεια στην προστασία συνόρων και η παροχή μέσων και πόρων, «θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόνον εάν έχει ήδη εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μετεγκαταστάσεων σε άλλα κράτη-μέλη».

 newsbreak

ΠΗΓΗ https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/03/blog-post_67.html

Νεότερη Παλαιότερη